Mathallen

Diskusjonen om en egen mathall ved Aker Brygge i Oslo har pågått i over 17 år. Mange har ønsket en mathall velkommen, men hver gang har det stoppet seg grunnet investeringer, kommunale regler etc. I 2015 fikk man endelig på plass en gruppe investorer og sammen med kommunen kom man til en plan alle kunne leve godt med. Byggingen startet umiddelbart og sommeren 2016 var det endelig klart for åpning av mathallen. Mathallen er en unik smaksopplevelse midt i Oslo. Her finner man et enormt utvalg av råvarer og både norsk og internasjonal mat er representert. Dette er det perfekte møtestedet for alle som er glad i god mat. Alle som jobber her er genuint opptatt av kvalitet, og med kjærlighet og dyp respekt for de flotte råvarene tryller de frem de herligste retter. I tillegg til det beste av mat har mathallen en rekke spesialutsalg og sosiale møteplasser, samt en aktiviteter og konferanser.

 

På tilbud hos Mathallen

 

Annis Pølsemakeri har spesialisert seg på pølser og herdede kjøttprodukter av høyeste kvalitet. Alt er hjemmelaget etter gamle oppskrifter ved deres anlegg på Ringebu i Gudbrandsdalen. Annis har alltid de herligste pølser på tilbud og utvalget endrer seg selvsagt i tråd med sesongene.

 

Andorinha er Mathallens lite stykke Portugal og da skjønner alle at her er det kaker og søtsaker av aller beste kvalitet som står i fokus. Portugal er kjent for sine flotte bakverk og nå kan man altså nyte dem også i Norge, sommer som vinter. I tillegg til kaker har Andorinha et godt utvalg av portugisiske varer.

 

Gutta på Haugen er hvor du går om det er oster du jakter på. Gutta har et enormt utvalg og både norske og eksotiske utenlandske smaker er å finne i disken deres. Alt som trengs for en god osteopplevelse finner du i butikken til gutta på haugen. Her formelig bugner det over av kvalitetsprodukter, spennende oster, syltetøy, kjeks og gavepakker i alle prisklasser.

 

Via Italia er i sin helhet viet til økologiske produkter av høy kvalitet direkte fra Italia. De ansatte ved Via Italia er stolte over det de serverer og det aller meste av varene her kommer fra små produsenter i Alta Tuscia-regionen. Dette er stedet for den prisvinnende pancettaen til Serpepe Bio, Valentinis tomatsaus, kaker fra Freschi di Forno og pasta fra Fornovecchino, for å nevne noen. Fersk pasta lagd daglig er selvsagt også å få kjøpt. For en perfekt hjemmekveld med deilig mat fra Italia er Via Italia stedet å starte.

 

Vulkan Frukt og Grønt tilbyr et bredt utvalg av frukt og grønnsaker, krydder, oljer og andre herligheter, alt til en meget rimelig pris. De har også et stort utvalg av økologiske produkter. Om du ikke finner det du leter etter, er det bare å spørre. Betjeningen er alltid villig til å strekke seg langt for sine kunder.

 

Cupcake & Pie Co. serverer hjemmelagde paier og cupcakes. Utvalget er enormt og man finner en pai til enhver anledning, være det seg paier til lunsj, middag eller dessert. Deres gourmet cupcakes passer like godt til hverdag som fest.

 

Hopyard er butikken for alle som elsker øl. Med et av Norges største utvalg kan man hele året kose seg med 200 til 300 typer øl fra hele verden. De ansatte her lever og ånder for god drikke og mat. I tillegg til øl finner man herlig mat med en amerikansk twist som passer like godt til lunsj som middag.

 

Torget er en av de mest allsidige stedene på Mathallen og om du ønsker sushi mens vennene dine vil ha pasta, er det bare å stikke innom Torget. Torget ligger midt i Mathallen og fra her kan man bestille mat fra alle restaurantene og butikkene i hele hallen.

 

Om du ennå ikke har besøkt Mathallen i Oslo er det bare å sette av tid. God mat og gode venner, det blir ikke bedre.